Ons Vlees

Ontdek waar ons vlees vandaan komt

In onze slachterij slachten wij veelal zelf onze runderen en lammeren om zo de optimale kwaliteit te behalen die wij stellen aan ons vlees. De runderen en lammeren die wij slachten komen altijd uit Ferwert en omgeving, denk hierbij aan kleine hobby boeren, waar de dieren gemoedelijk grazen in de wei. De koeien staan zo lang mogelijk gewoon lekker buiten en krijgen zoveel mogelijk voer van het land. We werken daarvoor samen met lokale boeren. Zo weten we precies wat voor voer de koeien krijgen, dat er goed voor ze gezorgd wordt en dat er een eerlijke prijs wordt betaald. Want wij stellen dierenwelzijn hoog, wat de smaak en de kwaliteit van het vlees alleen maar ten goede komt.

Alleen zo kan slagerij Schreiber een ambachtelijk, puur en eerlijk stukje vlees garanderen.

Fiberne varkensvlees

Eerlijk en echt, nuchter en puur, geen poespas, smakelijk en mals. Deze positieve kwalificaties gaan op voor het kwaliteitsvlees van het Kruiden Varken. Een varken dat zijn oorsprong vindt in Gaasterland, Zuidwest-Friesland. Op initiatief van een aantal nauw samenwerkende varkenshouders. Die veel waarde hechten aan gezondheid en dierenwelzijn. De varkenshouders voeren hun Kruiden Varkens met de hand een speciaal ontwikkelde mix van ruwvoer en kruiden die varkens in de natuur graag eten. Een geurige mix op basis van onder meer eikenbast, knoflook, jeneverbes, wilde tijm, oregano, vliesbessen, fenegriek en kastanje. Varkens houden van dit kruidige voedermengsel, dat hun gezondheid en de smaak en droogheid van hun vlees ten goede komt. Het uitgebalanceerde varkensvoer bestaat voor 80% uit grondstoffen van Europese oorsprong. Twee derde van het voer bevat minimaal drie graansoorten. De gebruikte soja is ingekocht volgens het zogeheten Non-Amazonecriterium. Dat wil zeggen dat de soja verantwoord geteeld is, net als de overige voedergrondstoffen.

 

De varkens krijgen dagelijks een portie lokaal geteeld ruwvoer, met onder andere luzerne, groene snijhaver en klaver. Dit voer prikkelt het maagdarmstelsel van de varkens en is goed voor hun spijsvertering. Verwen uw klanten met een stukje heerlijkheid, authentieke kwaliteit van Hollandse bodem Natuurlijk voer Het vlees van Gaasterlands Kruiden Varkens komt uit een gesloten, diervriendelijke productieketen. Frievar varkenshouders, Westfort Vleesproducten, de vleesgroothandel en de slager werken hecht samen onder de naam Friberne. De varkenshouders zorgen ervoor dat de varkens niets te kort komen. Zij hanteren een unieke werkwijze, gericht op dierwelzijn en duurzaamheid. Zo schotelen ze de varkens een uitgebalanceerd voedermengsel met natuurlijke kruiden voor.

 

De biggen blijven waar mogelijk als familie bij elkaar, zowel in de stal als tijdens het stressvrije transport. Diervriendelijk transport Kruiden Varken houders besteden veel aandacht aan het zorgvuldige en diervriendelijke transport van de varkens naar de slachterij. Dit zorgt niet alleen voor minder stress bij de dieren, maar levert uiteindelijk ook kwalitatief beter varkensvlees op. Stress heeft namelijk een negatieve invloed op de vleeskwaliteit. Voor het vervoer van de varkens en biggen gebruiken de varkenshouders geconditioneerd transport met een temperatuur die vergelijkbaar is met de temperatuur in de stal. Friberne is vlees met een verhaal. Het begon met de wens voor gezonde varkens en dierenwelzijn in duurzame boerderijen. En dat leidde tot beter vlees. Beter van kwaliteit en vooral van smaak. Zo zorgt een eerlijke keten voor (h)eerlijk eten.

Boerderijkip

Ook bieden wij een breed assortiment aan boerderijkip. Wanneer u bij ons een stukje Boerderijkip koopt, weet u wat u krijgt: ambachtelijke Hollandse scharrelkip. Eerlijk vlees, dat met zorg en aandacht de weg naar uw bord heeft gevonden. Onze boeren kiezen bewust voor duurzaamheid en hebben aandacht voor het dierenwelzijn.

Boerderijkippen leiden daardoor een plezierig leven met weinig stress. Elk exemplaar wordt met de grootste zorg omringd: van ei tot kip zijn onze vakmensen erbij. En natuurlijk ook daarna. En omdat ze van begin tot eind blijven controleren of ze voldoen aan de hoge dierenwelzijnseisen, is die kwaliteit gewaarborgd. Eet smakelijk!

 

Lamsvlees

Ambachtelijk lamsvlees. Wij bieden een assortiment aan van puur en (h)eerlijk lamsvlees. Ze worden net zoals de runderen in onze eigen slachterij geslacht en verwerkt tot heerlijke lamsvlees specialiteiten. Op deze manier kunnen wij een ambachtelijk, puur en eerlijk stukje lamsvlees garanderen. Het lamsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd verkrijgbaar. 

Huisslachting

In onze slachterij is het tevens mogelijk om uw eigen rund, kalf, varken, schaap, lam of geit door ons te laten slachten en naar eigen wensen te verwerken en/of diepvries klaar te maken. Voor de mogelijkheden kunt u gerust contact met ons opnemen.

Vleespakketten

Heeft u ruimte in de diepvries over en wilt u deze voordelig vullen met kwaliteitsvlees van slagerij Schreiber? Wij kunnen voor u een op maat gemaakt vleespakket samenstellen van bijvoorbeeld 10, 15 of 20 kilo vlees naar keuze. Vraag gerust in de winkel naar de mogelijkheden of neem telefonisch contact met ons op.

Winkelwagen